Jakobsbergs Centrum – Vårt lokala centrum

Jakobsbergs Centrum finns i hjärtat av samhället, där våra besökare bor, arbetar och lever. Vårt lokala CSR-arbete är otroligt viktigt för oss och innefattar engagemang i organisationer och aktiviteter som främjar trygghet, välbefinnande och välfärd på lokalorten. Som en del av detta har vi valt att stötta Maskrosbarn och Min lokala hjälte. Vi stödjer dem på olika sätt, bland annat genom att informera och lyfta fram verksamheterna via skärmar i centrumet, i våra sociala mediekanaler och på vår hemsida, samt genom att ge dem plats i centrumet för att själva få informera om sin verksamhet.

Maskrosbarn

I Sverige har ca 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Många av de här barnen utsätts även för våld i hemmet. Maskrosbarns arbete syftar till att barnen ska få förbättrade levnadsvillkor och rätten till en trygg uppväxt. Många barn får stöd i Maskrosbarns långsiktiga stödverksamhet. Maskrosbarn gör ett fantastiskt arbete och vi vet hur viktigt det är, därför har vi valt att stötta dem. Vill du veta mer och engagera dig? Läs mer om Maskrosbarn här. Vill du stödja Maskrosbarn? Swisha en gåva till 123 467 34 55.

Min lokala hjälte

Min lokala hjälte lyfter och hyllar människor som gör vardagen och tillvaron bättre i sitt närområde. Jakobsbergs Centrum vill hjälpa till att lyfta alla vardagshjältar i vårt grannskap, och stödjer därför stolt Min lokala hjälte i Järfälla. Lokaltidningen Mitt i ligger bakom satsningen där läsarna får nominera eldsjälar i sitt område. En jury utser sedan vilken hjälte som tar hem titeln. Vinnaren av Min lokala hjälte i Järfälla 2019 korades i vårt centrum 21/9-2019 under pompa och ståt.
Vill du veta mer om Min Lokala hjälte? Läs mer här

NovaStipendiet

Järfällas kulturstipendium för unga heter NovaStipendiet. Det riktar sig till barn och unga under 20 år och kan ge möjlighet till att förverkliga ett drömprojekt. Stipendiet fungerar som ett bidrag till spännande och kreativa idéer inom kulturområdet. De som kan söka är barn och unga som bor i Järfälla eller på något annat sätt har anknytning till Järfälla, till exempel går i skolan här. Stipendiet är på totalt 60 000 kr och bakom stipendiet står Järfällahus, Jakobsbergs Centrum, HSB Norra Stor-Stockholm och Järfälla kultur/ Järfälla kommun. Läs mer och ansök här.

TiksPac miljövårdsprojekt

I samarbete med Järfälla kommun skapar vi tillsammans en renare närmiljö för våra invånare och turister. 35 TiksPac- stationer är utplacerade av kommunen på strategiska platser som till exempel promenadstråk, parker, badplatser och andra områden där många människor är i rörelse. Stationen är en smideskylt med tillgång till gratis påsar som är 100% biologiskt nedbrytbara. Påsarna används av hundägare och som skräppåse av personer på promenad, för att underlätta deras vardag. Läs mer om TiksPac-projektet på: http://www.tikspac.se/