Jakobsbergs Centrum – Vårt lokala centrum

Jakobsbergs Centrum finns i hjärtat av samhället, där våra besökare bor, arbetar och lever. Vårt lokala CSR-arbete är otroligt viktigt för oss och innefattar engagemang i organisationer och aktiviteter som främjar trygghet, välbefinnande och välfärd på lokalorten. 

Min lokala hjälte

Min lokala hjälte lyfter och hyllar människor som gör vardagen och tillvaron bättre i sitt närområde. Jakobsbergs Centrum vill hjälpa till att lyfta alla vardagshjältar i vårt grannskap, och stödjer därför stolt Min lokala hjälte i Järfälla. Lokaltidningen Mitt i ligger bakom satsningen där läsarna får nominera eldsjälar i sitt område. En jury utser sedan vilken hjälte som tar hem titeln. Vinnaren av Min lokala hjälte i Järfälla 2019 korades i vårt centrum 21/9-2019 under pompa och ståt.
Vill du veta mer om Min Lokala hjälte? Läs mer här

NovaStipendiet

Järfällas kulturstipendium för unga heter NovaStipendiet. Det riktar sig till barn och unga under 20 år och kan ge möjlighet till att förverkliga ett drömprojekt. Stipendiet fungerar som ett bidrag till spännande och kreativa idéer inom kulturområdet. De som kan söka är barn och unga som bor i Järfälla eller på något annat sätt har anknytning till Järfälla, till exempel går i skolan här. Stipendiet är på totalt 60 000 kr och bakom stipendiet står Järfällahus, Jakobsbergs Centrum, HSB Norra Stor-Stockholm och Järfälla kultur/ Järfälla kommun. Läs mer och ansök här.

TiksPac miljövårdsprojekt

I samarbete med Järfälla kommun skapar vi tillsammans en renare närmiljö för våra invånare och turister. 35 TiksPac- stationer är utplacerade av kommunen på strategiska platser som till exempel promenadstråk, parker, badplatser och andra områden där många människor är i rörelse. Stationen är en smideskylt med tillgång till gratis påsar som är 100% biologiskt nedbrytbara. Påsarna används av hundägare och som skräppåse av personer på promenad, för att underlätta deras vardag. Läs mer om TiksPac-projektet på: http://www.tikspac.se/