SPELA BLIPPER!

BLI LOKAL HJÄLTE! SÅÅ BRA!

Blipper är ett mobilspel som betyder mer. Förutom att det är kul att spela ger Blipper dig också chans att bli lokal hjälte. Dina poäng kan nämligen förvandlas till en generös summa pengar som går till en förening i Kista.

 

Vad är Blipper?
Blipper är en spel-app där spelupplägget är en blandning mellan ett flipperspel och klassiska Breakout. De poäng du samlar in du man skänka till någon av de föreningar som varje månad tävlar om att få en summa pengar från Citycon. Under premiärmånaden i november är summan hela 25 000 kr, i fortsättningen från 10 000 kr. De föreningar som har fått flest poäng av spelarna vinner.

Var laddar jag ner Blipper?
Blipper finns för både iPhone och Android-mobiler och kan laddas ner gratis på App Store och Google Play. Sök efter Blipper.

På vilka mobiler funkar Blipper?
Alla iPhones, från modell 4S och senare. När det gäller Android-enheter är det svårare att ge ett enhetligt svar då det finns hundratals olika modeller på marknaden. Blipper ska fungera på de på marknaden vanligast förekommande modellerna, men avvikelser kan förekomma. Citycon och/eller leverantören garanterar ej full funktionalitet på samtliga modeller.

Vad är en spelzon?
En spelzon är en plats på Citycons köpcentrum där du får dubbla poäng när du spelar. Spelzonerna finns i följande köpcentrum: Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Stenungstorg, Tumba Centrum och Åkersberga Centrum. Spelzonerna är uppmärkta med dekaler på golvet.

Jag befinner mig i en spelzon, men får inte dubbla poäng. Varför?
För att få dubbla poäng måste 1.) Bluetooth vara påslaget och 2.) platstjänster vara aktiverat och appen ska tillåtas att använda platstjänster. Det kan dröja en stund innan appen uppfattat att du befinner dig i en spelzon, så avvakta upp till en minut.

Hur vet jag att jag får dubbla poäng?
Appen bekräftar att du får dubbla poäng med text och ändrad bakgrundsfärg.

Hur vet appen att jag befinner mig i en spelzon?
Vi använder oss av iBeacons för säkerställa detta.

Måste jag befinna mig i spelzonen hela tiden för att få dubbla poäng?
Nej, du får dubbla poäng i en halvtimme från dess att appen registrerat att du befunnit dig i en spelzon. Med andra ord kan du hitta en skön soffa och spela där.

Inställning av platstjänster iPhone
Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster. Kontrollera att Platstjänster är påslaget. Scrolla ner till Blipper och tryck där. Bocka för "Alltid". Klart.

Inställning av platstjänster Android
När du installerar Blipper informeras du om att appen använder Platstjänster, men kontrollera att Platstjänster inte är avstängt på följande sätt: Inställningar > Plats. Kontrollera att den är i läge "På".

Vad innebär det att spinna en vän?
När du har avslutat en spelomgång ser du, förutom din poäng, även en spinn-kod. Be en vän mata in koden i sin Blipper-app under "Spinna en vän". Om rätt kod matas in inom två minuter börjar sifferhjulen snurra. När de stannar ser du hur många extrapoäng du fått.

Varför ska jag skänka mina poäng? 
Varje månad tävlar tre föreningar per köpcentrum om en summa pengar (från 10 000 kr). Föreningarna är aktiva i samma stadsdel/stad som köpcentrumet. De föreningar som fått mest poäng av spelarna vinner pengarna. Dina poäng kan alltså göra skillnad.

Varför ska jag ange min e-postadress när jag skänker poäng?
Vi på Citycon vill säkerställa att allt går rätt till och vill ha möjligheten att kontakta dig om något verkar ha gått fel.

Vilket köpcentrum ska jag välja?
Välj det du oftast besöker. Om du inte brukar besöka något av de köpcentrum som finns i listan kan du välja "Övriga Sverige". Där tävlar tre välgörenhetsorganisationer istället, som du alltså också kan skänka dina poäng till.

Var kan jag se vilka föreningar som vinner?
Vinnande föreningar presenteras på respektive köpcentrums webbplats när tävlingsperioden är slut.

Kan vilken förening som helst tävla?
Förutsatt att den har verksamhet i samma område som våra sju köpcentrum och inte bryter mot Citycons värderingar så är svaret ja. Citycon utser varje månad tre föreningar per köpcentrum som får tävla.
Vill du och din förening vara med? Gör en intresseanmälan genom att fylla i ansökan här.

Det finns tre olika topplistor. Vad visar de?
Här kan du se vem som har fått högst poäng, vem som har skänkt mest poäng och vem som har spinnat flest vänner.

Vilka ligger bakom Blipper?
Blipper ges ut av Citycon AB. Spelet är utvecklat av Sticky Beat, i samarbete med Vinter.

Jag hittar inte svaret på min fråga här. Hur kommer jag i kontakt med er?
Skicka ett meddelande med din fråga via ditt köpcentrums Facebooksida, så ska vi försöka hjälpa dig.

Vilka villkor gäller för appen?
Du kan läsa de fullständiga villkoren här.